hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.9.2006

 aktuality


Projekty prevence a výchovy dětí pokračují na dnech IZS

Dne 29.9.2006 se Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, stanice Otrokovice, zapojil do programu Základní školy ze sídliště Trávníky v Otrokovicích, který se věnoval integrovanému záchrannému systému.

Základní škola připravila pro své děti bohatý program s prezentací složek integrovaného záchranného systému. Část programu se uskutečnila přímo v areálu školy, ale pro ukázky práce hasičů byla využita blízkost místní stanice.

Celé dopoledne se střídaly jednotlivé školní třídy při návštěvě stanice hasičů v Otrokovicích. Hasiči pro děti připravili zajímavý program nejen za zásahové jednotky, ale i pěknou prezentaci prevence před požáry a ochrany občanů za mimořádných situací.

K prezentaci se ochotně připojili i dobrovolní hasiči, kteří sdílí společné prostory se svými kolegy. Celkem bylo dětem předvedeno šest zásahových vozidel, automobilový žebř, čluny, zásahová i vyprošťovací technika. Bonusem byla prezentace nejnovějšího zásahového vozu otrokovické stanice Renault Midlum 4x4, který byl zakoupen doslova před pár dny a teprve se připravuje k výjezdům.

V prostoru školicího střediska se děti seznámily s prevencí před požáry, se zásadami chování při mimořádných událostech, s používáním ochranných pomůcek, s ochranou obydlí, ale i např. s přehledem požárů ve Zlínském kraji. K dispozici byla celá řada propagačních materiálů a brožurek.

Děti se také se zájmem podívaly do prostor stanice a na to, jak se žije hasičům. Obdiv sklidila ukázka hasičů při sjíždění na tyčích i místní sportovní zázemí s posilovnou a tělocvičnou.

Akce podobného rázu podporujeme a jsme rádi, že základní školy mají ve svém programu také seznamování dětí s prací profesionálních záchranářů.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail