hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

30.9.2006

 aktuality


Oslavy 100 let založení SDH v Kroměříži

V sobotu 30.9.2006 oslavil Sbor dobrovolných hasičů obce Kroměříž 100 let od svého založení.

Bohatý program přilákal po celý den stovky návštěvníků na hlavní náměstí v Kroměříži. Pro veřejnost byla připravena řada zajímavých ukázek hasičských dovedností a pohled na vývoj hasičského sboru ve městě.

Návštěvníci oslav si mohli prohlédnout vystavenou historickou i novodobou hasičskou techniku. Ukázka zásahu hasičů předvedla celý historický průřez používanou technikou i jednotlivé techniky likvidování požárů. Od hašení pomocí džberovky, přes ruční i automobilové stříkačky, až po nejmodernější zásahovou techniku profesionálních hasičů. Při ukázkách se předvedly také děti, které obohatily program o požární útok. Vyvrcholením ukázek byl zásah lezecké skupiny profesionálních hasičů při záchraně malého dítěte z výšky.

Odpoledne se dobrovolní i profesionální hasiči setkali na slavnostním zasedání se zástupci města, při kterém došlo i na ocenění a poděkování za pomoc a práci u dobrovolných hasičů města Kroměříž.


kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail