hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.10.2006

 aktuality


Požár kuchyně rodinného domu v Zubří

Dne 14.10.2006 ve 12:48 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v obci Zubří na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Rožnova pod Radhoštěm a jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku Gumárny Zubří. Po příjezdu bylo zjištěno, že došlo k požáru v kuchyni rodinného domu.

Požár vznikl při vaření potravin na sporáku, odkud se rozšířil na část kuchyňské linky. Majitelka domu byla v době požáru v jiné části domu. Když požár v kuchyni konečně zjistila, tak ten byl již ve fázi, kdy by ho nezvládla sama uhasit, a tak okamžitě zavřela dveře. Tím jednak zamezila proudění vzduchu v domě, ale znemožnila i pronikání vzdušného kyslíku do místa požáru. Tímto jednoduchým opatřením výrazně přispěla k utlumení požáru v kuchyni do příjezdu hasičů.

Hasiči pronikli do kuchyně a požár uhasili. Správnou reakcí majitelky i rychlým zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru a uchránit další hodnoty domu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitelky, která nechala bez dozoru vařící se jídlo na sporáku. Požár poškodil část kuchyňské linky a kouřem znehodnotil vybavení kuchyně. Požárem způsobená škoda byla majiteli vyčíslena na 100.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty domu za 700.000 Kč.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail