hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

15.10.2006

 aktuality


Požár v podniku na zpracování kávy ve Valašském Meziříčí

Dne 15.10.2006 ve 21:39 hod. byli hasiči informováni o požáru v podniku na zpracování kávy ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Zašové. Po příjezdu bylo zjištěno, že došlo k požáru na jedné z pracovních balicích linek a k požáru v odsávacím i filtračním zařízení.

Pracovníci firmy zpozorovali kouř vycházející z filtračního a odsávacího zařízení. Skrytý požár sami nedokázali uhasit, a proto na místo zavolali hasiče.

Hasiči odkryli filtrační zařízení a požár postupně lokalizovali a uhasili. Celý výrobní prostor a technologie byly postupně odvětrány od kouře. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl na balicím lisu odstřihávání filtračního papíru kávy, odkud se přenesl do odlučovače odsávání a způsobil požár velkého textilního filtru. Příčinou vzniku požáru byla nepředpokládaná změna provozních parametrů, při které se vznítil filtrační papír. Ten slouží jako část balení kávy. Při procesu svařování se papír vznítil a byl nasát do potrubí filtračního systému. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 50.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty technologií za 500.000 Kč.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail