hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

23.10.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě u Zádveřic
letící pivo zranilo řidičku osobního auta

Dne 23.10.2006 ve 12:05 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Zádveřic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Horní Lhota a Zádveřice došlo k dopravní nehodě s účastí nákladního auta zn. Mercedes a dvou osobních aut zn. Š Fabia.

Při průjezdu nákladního auta zatáčkou došlo k uvolnění přepravovaných beden s lahvovým pivem. Bedny se dostaly přes boční rolovací plachtu ven a spadly na projíždějící osobní auta. Celkem z nákladního auta vypadlo asi deset beden, každá o váze asi 15 kg.

Jedna padající bedna dopadla na víko motoru prvního osobního vozu, od kterého se odrazila a rozbila čelní sklo. Náraz byl tak silný, že sklo se uvolnilo, probořilo dovnitř a společně s rozbitými pivními lahvemi zranily střepy řidičku v obličeji. Ta i přes značné leknutí zachovala chladnou hlavu a bezpečně zastavila vedle silnice na začínající odstavné ploše. Další bedna se probořila přes zadní sklo do kufru jejího auta.

Popadané bedny na silnici způsobily problém i dalšímu projíždějícímu osobnímu autu, které bylo poškozeno na předním nárazníku. Šokovaná rodina z osobního auta musela vyhledat klid blízkého lesa a vzájemnou rodinnou podporu zúčastněných. Řidič byl otřesen, ale postupně se uklidnil a se situací se smířil.

Rozbité sklo na silnici omezovalo průjezd dalších aut. Zraněná řidička prvního osobního auta byla ošetřena lékařem zdravotnické služby a následně odvezena na úrazové oddělení do nemocnice ve Zlíně.

Hasiči pomohli s prvotním úklidem vozovky od střepů, aby mohla být doprava řízena kyvadlově. Havarované vozy byly překontrolovány proti případnému úniku provozních kapalin a před případným vznikem požáru. Na místo byl vyslán vůz Technických služeb Zlín, který dokončil úklid vozovky od střepů.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail