hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

28.10.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po tragické nehodě u Slušovic
třetí tragický konec týdne ve Zlínském kraji

Dne 28.10.2006 v 10:30 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké nehodě u Slušovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Slušovice a Nové Dvory došlo k těžké dopravní nehodě mezi osobním autem Š 105 a nákladním autem zn. Scania.

Po vzájemném čelním střetu dvou vozů došlo k těžkému zranění u šestasedmdesátiletého řidiče, který byl z vozidla vytažen záchranáři. Po prvotním ošetření byl odvezen do nemocnice k další nezbytné lékařské péči a hospitalizaci. Jeho o rok mladší spolujezdkyně utrpěla natolik vážná zranění, která byla podle lékaře neslučitelná se životem, a žena jim na místě podlehla. Jakákoliv pomoc záchranářů a zdravotníků již byla marná. Řidič nákladního vozu nebyl při nehodě zraněn.

Hasiči museli tělo ženy vyprostit z vraku zdemolovaného auta pomocí speciálního hydraulického zařízení. Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po vyšetření nehody policií pomohli s odklízením vraku osobního vozu a pomohli i s úklidem vozovky od střepů a úlomků vozů.

Při zásahu složek IZS byla zablokována celá vozovka a doprava byla odkláněna hlídkami policie na objízdné trasy. Omezení trvalo přes dvě hodiny.

Profesionální hasiči přiznali, že to byla mimořádně těžká havárie a vyprošťovací práce byly i pro zkušené záchranáře otřesem.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail