hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.10.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po tragické nehodě v obci Bystřička
tragické dopravní nehody a havárie v kraji pokračují

Dne 29.10.2006 ve 21:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké nehodě v obci Bystřička na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/57, v obci Bystřička, došlo k těžké havárii osobního auta zn. BMW.

Řidič havaroval na mokré vozovce, ve smyku vjel do příkopu, narazil do dvou vzrostlých stromů u cesty a odrazil se zpět na krajnici. Při nárazu utrpěl dvaadvacetiletý řidič vážná zranění a po vyproštění záchranáři byl ošetřen a odvezen do nemocnice k hospitalizaci. Jeho sedmnáctiletá spolujezdkyně utrpěla velmi vážná zranění, kterým podlehla na místě. Záchranáři nedokázali mladé dívce pomoci a ze zcela zdemolované části vozu ji museli vystříhat hasiči speciální technikou.

Při zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena částečně doprava, která byla regulována policií. Během šetření havárie byla vozovka zcela průjezdná, protože vrak ležel částečně na krajnici a částečně v příkopu. Havarované vozidlo mělo na přední nápravě namontováno náhradní dojezdové kolo.

Po vyprošťovacích pracích se jednotka vrátila na základnu a zpět na místo vyjela na úklidové práce až po vyšetření události. Hasiči pomohli s odklizením vraku, očištěním vozovky od uniklých provozních kapalin a střepů.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail