hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.11.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii osobního auta u obce Přílepy
tři mladí muži skončili v nemocnici

Dne 9.11.2006 v 09:32 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u Přílep.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Holešovem a Přílepy došlo k havárii osobního auta zn. Mazda 323.

Řidič nezvládl průjezd úsekem zatáček a s vozem havaroval mimo silnici, přičemž prorazil železné zábradlí a čelně narazil do kmene vzrostlého stromu. Ve vozidle cestovali čtyři mladí muži a tři z nich utrpěli zranění. Nejvážnějším zraněním byl otřes mozku, jinak šlo o pohmožděniny a drobné tržné rány.

Krátce po havárii jela kolem sanitka zdravotnické záchranné služby. Lékař okamžitě poskytl zraněným první pomoc a na místo přivolal další vůz zdravotníků a další záchranáře. Po prvotním ošetření byli tři mladíci odvezeni do nemocnice.

Hasiči na místě zajistili vůz proti případnému vzniku požáru. Po havárii došlo k poškození motoru a úniku oleje do půdy a strouhy pod mostkem. Hasiči zachytávali olej a na jeho likvidaci z vody použili sorbční desky. Po zadokumentování nehody policií pomohli hasiči s úklidem vozovky a při vyprošťování vraku.

Havárie omezila průjezdnost silnice a doprava byla po celou dobu zásahu a vyšetřování regulována hlídkou policie.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail