hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.11.2006

 aktuality



foto: směna HZS ÚO Kroměříž,  Auto 3000 a Autoshop Paulus

Pomoc hasičů po těžké havárii osobního auta u Skaštic

Dne 14.11.2006 v 15:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Skaštice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem, kterou později posílil speciální vyprošťovací vůz. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na objízdné trase Kroměříže, mezi obcí Skaštice a Chropyně, došlo k velmi vážné havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Vozidlo havarovalo mimo silnici do příkopu a betonového mostku, přičemž došlo ke dvěma vážnějším zraněním u dvou mužů. Jeden z nich z místa dopravní nehody utekl. Jako první u havárie zastavilo jiné osobní auto, jehož osádka havárii viděla a do příjezdu záchranářů vytáhla z vraku jednoho zraněného muže.

Ze složek IZS přijela na místo jako první hlídka policie, která začala zraněnému u auta poskytovat předlékařskou pomoc. O chvíli později přijeli hasiči a pomáhali se zraněným. Ten byl po dalším odborném ošetření zdravotnickou záchrannou službou vynesen z příkopu na transportních nosítkách, uložen do sanitky a odvezen do nemocnice k další péči i hospitalizaci.

Po odjezdu zdravotnické služby se na místo havárie vrátil druhý zraněný muž. I jemu byla poskytnuta první pomoc a znovu byl na místo povolán vůz zdravotníků. Po dalším odborném ošetření byl i druhý zraněný muž odvezen do nemocnice.

Hasiči zajistili vůz proti úniku provozních kapalin a proti vzniku požáru. Dál museli hasiči čekat na velmi důkladné zadokumentování dopravní nehody policií, protože od počátku nebylo jasné, kdo vůz řídil a u obou mužů bylo podezření na požití alkoholu.

Po skončení zajišťování stop bylo celé vozidlo opatrně zvednuto jeřábem hasičů a položeno na odtahový vůz. Vrak vozidla bude podroben dalšímu expertiznímu zkoumání.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail