hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.11.2006

 aktuality


Hasiči z Morkovic-Slížan zachraňovali dalšího opilce
stejné družstvo hasičů na záchraně dalšího opilého muže

Dne 20.11.2006 v 16:23 hod. byli hasiči požádáni policií o pomoc při záchraně muže z potoka v Morkovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Morkovice-Slížany s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že do místního potoka spadl starší muž.

Dnes sloužící směna, která v sobotu zasahovala při záchraně muže z bahna u Jestřabic, přijela tentokrát na místo zásahu do tří minut. Asi kilometr od stanice spadl čtyřiasedmdesátiletý muž do vody místního potoka a nemohl se vyšplhat po příliš strmém břehu ven.

Seniora opouštěly síly a zůstal dlouhé minuty v chladné vodě. Jako první se ho snažila zachránit hlídka policie, pro kterou to byl ale náročný a nebezpečný úkol. Příkrý svah znemožňoval snadnou dostupnost a záchranu. Policisté si proto na pomoc zavolali profesionální hasiče.

Hasiči slezli do vody a pod rameny vytáhli seniora po třímetrovém břehu ven. Muž byl uložen do nosítek a přenesen k sanitce zdravotnické záchranné služby. Mokrý, podchlazený a podnapilý muž byl předán lékaři, který ho po krátké prohlídce odvezl do nemocnice v Kroměříži.

Podle získaných informací přijel senior z nedalekých Počenic, aby navštívil místní pálenici a domluvil si zpracování ovocného kvasu. V pálenici se "zapovídal" a při ochutnávkách se během dvou hodin přivedl do silně podnapilého stavu. Cestou z pálenice na autobusovou zastávku však neudržel pevný krok a spadl do koryta potoka. Jeho nedobrovolná podzimní koupel však mohla skončit i tragicky a příběh může být poučením pro ostatní.


potok v Morkovicích

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail