hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.12.2006

 aktuality


Požár rozvodné skříně na sloupu elektrického vedení v Lužkovicích

Dne 12.12.2006 v 07:57 hod. byli hasiči informováni o požáru trafostanice v Lužkovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem a speciálním vozem pro hašení požárů pod elektrickým proudem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u bývalého zemědělského družstva došlo k požáru v rozvodové skříni sloupu elektrického napětí.

Při příjezdu hasičů stále vycházel z rozvodné skříně kouř. Hasiči si nejprve připravili gumovou izolační podložku a opatrně skříň otevřeli. Požár uvnitř postupně uhasili na obou stranách rozvodů. Ke zvládnutí požáru použili hasiči dva přenosné sněhové hasicí přístroje. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru do dalších částí rozvodů a uchránit další materiální hodnoty. Po domluvě s energetickou společností nebyl případ ze strany hasičů vyšetřován.

Podobné případy požárů jsou poměrně časté. Jen v letošním roce vyjížděli profesionální hasiči v celém kraji na 13 požárů trafostanic, 12 požárů rozvoden proudu na sloupech el. napětí, další výjezdy směřovaly na budovy velkých rozvoden sítí, rozvoden u výrobních podniků, ale i na řadu požárů v rozvodných skříních u rodinných domů nebo skladů.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail