hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.12.2006

 aktuality


Směnový výcvik hasičů v nemocnici ve Vsetíně
nácvik evakuace oddělení LDN s výškovou technikou

Dne 12.12.2006 v 09:00 hod. bylo pro dnešní sloužící směnu vyhlášen nácvik evakuace LDN v nemocnici ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem a automobilovým žebříkem. Po příjezdu na místo bylo úkolem hasičů prověřit možnosti evakuace osob z nemocničního oddělení pro léčbu dlouhodobě nemocných.

Prvním úkolem bylo najít vhodné místo pro ustavení výškové techniky, které bylo nalezeno za objektem LDN. Hasiči si připravili evakuační záchranářská nosítka, která se dají připevnit na koš žebříku. Po vysunutí do prvního patra bylo tímto způsobem cvičně zachráněno několik osob přes okno v chodbě. Figuranty ochotně vytvořily posluchačky Střední zdravotnické školy Vsetín.

Druhým způsobem evakuace bylo použití koše na konci vysunovacího žebříku. Hasiči si postupně vyzkoušeli manévrovací schopnosti a dosah do jednotlivých pater nemocniční budovy. Byla vyzkoušena i dosažitelnost střechy a možnosti případné evakuace z oken nemocničních pokojů.

Budova LDN ve Vsetíně má pouze jeden evakuační východ a případná záchrana desítek léčených osob by byla zdlouhavá a komplikovaná. Hasiči proto hledají nejvhodnější a nejrychlejší řešení pro evakuaci osob. Podobná cvičení jsou pro sloužící hasiče důležitá a směřují k vyhledání nebezpečí a komplikací, které by mohly ohrozit zásah.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail