hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.12.2006

 aktuality


Nehodovost na čerstvém sněhu si vyžádala i pomoc hasičů

Dne 12.12.2006 vyjížděli profesionální hasiči ve Zlínském kraji na pomoc při řešení dopravních nehod a havárií.

Hasiči v celém kraji byli opakovaně žádáni o pomoc po dopravních nehodách a haváriích, které měly spojitost především s přívalem nového sněhu.

V dopoledních hodinách zasahovali hasiči u Malenovic, odpoledne pak pomáhali při uvolnění průjezdnosti hlavního tahu na Slovensko u Bumbálky, kde kamion havaroval do příkopu a zablokoval silnici. Další nehody s naší pomocí byly řešeny mezi Holešovem a Količínem nebo mezi obcí Ludkovice a Březůvky.

Dne 12.12.2006 v 15:35 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Ludkovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve směru na Březůvky došlo k havárii osobního auta Š Fabia combi.

Řidič nezvládl jízdu na rozbředlém sněhu a havaroval mimo silnici. Tam narazil na betonové výztuhy břehu místního potoka a s autem se celý převrátil do koryta. Při havárii se řidiči aktivovaly přední airbagy a i díky nim nebyl zraněn. Vozidlo zůstalo na střeše ve vodě a řidiči se podařilo dostat ven.

Velitel zásahu si prohlédl místo havárie a zavolal na pomoc jeřáb hasičů ze Zlína. Speciální vyprošťovací vozidlo vyrazilo k místu havárie a do jeho příjezdu hasiči kontrolovali unikající provozní kapaliny do vody. Hasiči si připravili materiál na případnou hráz a odchyt unikajícího oleje z vody.

Vozidlo bylo hasiči vytaženo na břeh, kde bylo postaveno zpět na kola. Uniklé oleje a provozní kapaliny byly postupně zasypány sorbenty a zlikvidovány. K ekologické havárii nedošlo.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail