hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

19.12.2006

 aktuality


Požár hydraulického oleje tavící pece ve Zlíně

Dne 19.12.2006 v 18:44 hod. byli hasiči informováni o požáru hydraulického oleje ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, jednotka profesionálních hasičů podniku Mitas a.s. a jednotka sboru dobrovolných hasičů Prštné. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve slévárně došlo k požáru hydraulického oleje tavící pece.

Před příjezdem jednotky se snažili požár uhasit zaměstnanci soukromé firmy, kteří použili dva ruční sněhové hasicí přístroje. Z hasičů dorazila jako první jednotka podniku Mitas, v jejichž areálu soukromá firma sídlí. Hasiči natáhli do výrobní haly vysokotlaké vodní vedení a požár postupně lokalizovali a uhasili. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Zaměstnanec obsluhující pec uvedl, že tavil železné bloky a došlo k vylétnutí žhavých částí kovu z otevřené pece. Tavenina dopadla na hydraulické vedení zvedacího systému, které poškodila. Došlo k požáru oleje a poškození indukční cívky tavicí pece. Tavenina měla teplotu asi 1800 stupňů a nezasáhla žádného ze zaměstnanců. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 400.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail