hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.12.2006

 aktuality


Série tragických událostí pokračovala i v pátek

Dne 22.12.2006 v 09:53 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u obce Bílavsko.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Bílavsko a Hlinsko pod Hostýnem došlo k těžké dopravní nehodě mezi vozy zn. Š Fabia a Honda Civic.

Po vzájemném střetu obou osobních aut došlo k velmi těžkému zranění řidiče vozu Honda, který zůstal zaklíněný ve vraku kabiny. Řidič druhého osobního auta utrpěl při nehodě lehké zranění. Jedno z vozidel skončilo mimo vozovku a druhé auto zablokovalo silnici.

Hasiči byli na místě za čtyři minuty od výjezdu a okamžitě zahájili nutné vyprošťovací práce. Pomocí hydraulických nůžek a rozpínacích tyčí bylo postupně tělo zraněného řidiče vytaženo ven. Přestože hasiči použili veškerou dostupnou techniku, tak jim záchranná vyprošťovací akce trvala přes dvacet minut. Celá přední část vozu se zbortila na nohy řidiče a nebylo jednoduché uvolnit sevření.

Šestačtyřicetiletý zraněný řidič byl hned předán do péče zdravotníků, kteří mu poskytovali první pomoc i během vyprošťování. Po přenesení do sanitky muž podlehl těžkým zraněním a byla u něj lékařem konstatována smrt. Veškerá snaha lékařů o jeho záchranu byla marná.

Při zásahu byla veškerá silniční doprava odkláněna na objízdné trasy. Hasiči vyčkali na místě nehody do příjezdu policie a po vyšetření události pomohli s odklízením následků střetu aut a úklidem vozovky od provozních kapalin i střepů.

Dne 21.12.2006 v 18:52 byli hasiči informováni o sražení chodce v kolejišti tratě mezi obcí Otrokovice a Napajedla.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů podniku ČD z Přerova, která zasahovala u sraženého chodce s tragickými následky. Muže přejel vlak a na místě svým zraněním podlehl.

Dne 20.12.2006 ve 21:44 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po sražení chodce v kolejišti u Uherského Hradiště.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u železničního mostu přes řeku Moravu došlo ke sražení mladé ženy. Ta seděla v kolejišti a byla těžce zraněna při srážce vlakem. Žena byla přenesena do sanitního vozu a odvezena do nemocnice, kde svým těžkým zraněním podlehla.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail