hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.1.2007

 aktuality


Dva sobotní požáry na Uherskohradišťsku

Dne 6.1.2007 v 01:01 hod. byli hasiči informováni o požáru maringotky v obci Mistřice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Mistřice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na parkovišti došlo k požáru maringotky.

Jako první na místě zasahovali místní dobrovolní hasiči. Po příjezdu profesionálů byl požár společně uhašen. Rychlým zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý obytný přívěs. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár celodřevěné maringotky zasáhl především vnitřní prostor a způsobil škodu za téměř 20 tis. Kč. Vyšetřovatel nevyloučil úmyslné nebo nedbalostní jednání neznámého pachatele, a proto je případ nadále ve společném šetření hasičů i policie.

Dne 6.1.2007 v 06:53 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v Uherském Brodě, Havřicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že před jedním z rodinných domů došlo k požáru dodávky zn. Iveco.

Před příjezdem hasičů se snažil požár uhasit majitel vozu, který použil práškový ruční hasicí přístroj a po jeho spotřebování i vodu ze zahradní hadice. Rozšiřující se požár stačil utlumit do příjezdu hasičů. Po příjezdu jednotky bylo rozvinuto vysokotlaké vodní vedení a požár byl uhašen. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že se vrátil z rozvážky zboží a vozidlo zaparkoval před svým domem. Následně došlo k požáru v motorovém prostoru, který se snažil sám uhasit. Požár poškodil především motor a motorový prostor vozu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 150.000 Kč. Včasným zásahem muže i hasičů se podařilo uchránit další hodnoty auta za 250 tis. Kč.
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail