hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

7.1.2007

 aktuality


Dvě vážné nedělní dopravní havárie na Kroměřížsku a Zlínsku
po první havárii byl jeden zraněný transportován vrtulníkem a po druhé havárii bylo zraněno dítě

Dne 7.1.2007 ve 14:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Tučapy na Kroměřížsku

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Bystřice pod Hostýnem se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Tučapy a Prusinovice došlo k velmi těžké havárii sportovního osobního auta zn. Nissan Silvia.

Mladý řidič nezvládl jízdu a s vozem havaroval mimo silnici. Vozidlo vyletělo z vozovky po průjezdu mírné zatáčky, překonalo asi dvoumetrový sráz a dopadlo na louku. Po havárii zůstalo vozidlo převrácené na střeše a dvacet metrů od vozovky.

Při havárii pravděpodobně vypadl z vozu mladý spolujezdec, který utrpěl velmi vážné zranění a zůstal ležet v poli asi deset metrů od vraku auta. Kvůli jeho velmi vážnému zranění nohy a ruky musel být na místo přivolán vrtulník zdravotnické služby, který ho transportoval do nemocnice.

Hasiči přijeli na místo havárie v době, kdy řidič vozu byl již z vraku venku a byl posazen do vozidla kolemjedoucího řidiče. Tam počkal do příjezdu lékařské pomoci s úrazem na hlavě. Po jeho prvotním ošetření byl následně přepraven v sanitním voze do nemocnice.

Hasiči pomohli zdravotníkům při ošetření zraněného spolujezdce na louce a s jeho naložením do vrtulníku. Vrak vozidla byl zajištěn proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Později bylo vozidlo převráceno zpět na kola a vytaženo na silnici. Auto převzala policie pro další zkoumání.

Dne 7.1.2007 v 15:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Zlíně, Vršavě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve Zlíně, Vršavě došlo k havárii osobního auta zn. Š Octavia.

Na výpadovce ze Zlína na Fryšták vyjel řidič auta mimo vozovku, kde narazil čelně do stromu. Po nárazu se řidiči aktivoval airbag, který ho ochránil před zraněním. Jeho devítiletá spolujezdkyně však byla zraněna v oblasti hrudníku a po prvotním ošetření byla odvezena do nemocnice k vyšetření a hospitalizaci.

Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Při zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost ostatních vozů. Doprava byla řízena kyvadlově hlídkami strážníků Městské policie Zlín.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail