hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.1.2007

 aktuality


Požár dřeva u stolárny ve Zlíně, Kudlově
při vyhlášení požárního poplachu se projevila nečekaná technická závada

Dne 8.1.2007 ve 21:33 hod. byli hasiči informováni o požáru stolárny ve Zlíně, Kudlově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami a jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Prštné. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru uskladněného dřeva pod přístřeškem stolárny.

Už při příjezdu hasičů byly vidět šlehající plameny z hromady uskladněného dřeva pod zásobníkem na piliny. Hasiči k místu požáru natáhli dva proudy vody a požár byl postupně lokalizován a uhašen. Hasiči postupně hromadu dřeva rozebrali a dohasili skrytá ohniska. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár zachvátil dřevo, poškodil okna stolárny, část kabeláže pracovních strojů a část vnitřní elektroinstalace dílny. Celková škoda byla vyčíslena na 150.000 Kč. Díky rychlému zpozorování, nahlášení a uhašení požáru byly uchráněny další vysoké hodnoty stolárny za 2 mil. Kč.

Příčina vzniku požáru je nadále v šetření, přičemž vyšetřování se soustřeďuje na možnost úmyslného nebo nedbalostního jednání neznámého pachatele. Případ je ve společném šetření hasičů a policie.

Při povolávání dobrovolných hasičů z Prštné došlo k nečekané technické závadě na koncovém zařízení pro vyhlašování poplachu, který hlásil současně s požárem také informaci o radiační havárii. Podrobnější informace jsou uveřejněny v oficiálním prohlášení HZS Zlínského kraje - zde.

 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail