hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.1.2007

 aktuality


Požár v kotelně rodinného domu v obci Zdounky
zraněná majitelka byla odvezena do nemocnice

Dne 1.1.2007 v 19:33 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě ve Zdounkách.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami a jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Zdounek a Zborovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v kotelně domu.

Před příjezdem hasičů se nebezpečných zplodin hoření nadýchala majitelka, která je astmatička. Na místo musela přijet zdravotnická záchranná služba, která ženu převzala do své péče a odvezla ji do nemocnice k hospitalizaci.

Hasiči pronikli do zakouřeného domu a hořící kotelny na tuhá paliva. Požár byl postupně lokalizován a uhašen. Zásahem se podařilo zabránit šíření plamenů na obytné místnosti a dům.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Jako příčina vzniku požáru byla zjištěna závada na starém stropním osvětlení. Po zkratu elektrického svítidla vznikl požár, který zasáhl kotelnu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč. Velmi rychlým zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty domu za 500 tis. Kč.

Vyšetřovatel hasičů u tohoto případu pochválil jednání majitelky domu. Žena i přes svůj zdravotní stav dokázala nejen požár zjistit a ohlásit ho na tísňovou linku, ale hlavně ho uzavřít v kotelně, a tím zásadně přispěla k zabránění jeho šíření v počátku hoření.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail