hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.1.2007

 aktuality


Rozsáhlý požár nového stohu u obce Nová Dědina
hra dětí s otevřeným ohněm způsobila požár

Dne 14.1.2007 v 11:39 hod. byli hasiči informováni o požáru stohu u obce Nová Dědina na Kroměřížsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se dvěma cisternami a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Nové Dědiny a Kvasic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru nového stohu slámy.

Už při příjezdu hasičů byl celý dvacetimetrový stoh v plamenech. Hasiči rozvinuli několik proudů vody a snažili se požár hasit s cílem uchránit alespoň část slámy. Po příjezdu majitele bylo rozhodnuto o ponechání stohu k vyhoření, a tak hasiči jen místo kontrolovali, aby zabránili možnému rozšíření požáru do okolí.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Společně s hlídkou policie bylo na místě nalezeno několik stop, které ukazovaly na možnost založení požáru nedbalostí nebo úmyslem dětí. Po dalším krátkém pátrání byli zjištěni nezletilí pachatelé, kteří stoh zapálili při hře s otevřeným ohněm. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 20.000 Kč.
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail