hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.1.2007

 aktuality


Požár osobního auta ve Valašských Kloboukách

Dne 16.1.2007 ve 22:11 hod. byli hasiči informováni o požáru auta ve Valašských Kloboukách.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Luční došlo k požáru osobního auta zn. Mitsubishi Lancer.

Hasiči na místo požáru přijeli za čtyři minuty od výjezdu. Hasiči bleskově vytáhli ruční hasicí přístroj a uhasili požár v motorovém prostoru osobního auta. Následně byl vůz ochlazován vysokotlakým proudem vodního vedení. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz a uchránit tak další hodnoty auta. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Sám řidič uvedl, že už při příjezdu k domu pocítil pokles výkonu motoru a po odstavení auta došlo k požáru. Vyšetřování ukázalo, že na autě došlo k technické závadě na palivovém vedení a k výstřiku benzinu do motorového prostoru. Po vzniku požáru byla poškozena část motoru, přední kapota a čelní sklo. Způsobená škoda byla vyčíslena na 40.000 Kč.
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail