hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

23.1.2007

 aktuality


Rozsáhlý požár mobilní obytné buňky v Hulíně
spící dělník se zachránil na poslední chvíli

Dne 23.1.2007 ve 22:42 hod. byli hasiči informováni o požáru obytné buňky v Hulíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Hulína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru mobilní obytné buňky.

V době vzniku požáru spal uvnitř jeden dělník. Toho požár na poslední chvíli probudil a ze zcela zakouřené obytné buňky se mu podařilo nakonec uniknout. Sám se ještě pokoušel o částečné hašení požáru, ale to nebylo možné, protože se plameny velmi rychle rozšiřovaly. Pro podezření z nadýchání nebezpečných zplodin hoření byl odvezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice k vyšetření.

Už při příjezdu hasičů byla obytná buňka celá v plamenech. Hasiči rozvinuli vodní vedení a snažili se především o zabránění rozšíření požáru do okolí. Požár byl postupně uhašen a zlikvidován. Hasební práce trvaly téměř hodinu, místo muselo být postupně rozebíráno a dohašováno.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Požár kompletně zničil mobilní obytnou buňku a napáchal majiteli škody za 5.000 Kč. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byl pád oblečení ze sušáku na elektrické spirálové topidlo nebo vznícení hořlavých materiálů v blízkosti topidla.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail