hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

30.1.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po nehodě na železničním přejezdu u Popova
mladí lidé spěchali na zastávku k vlaku a čtyři skončili v nemocnici

Dne 30.1.2007 v 11:01 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po nehodě na železničním přejezdu u Popova.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Valašských Klobouk i Slavičína a jednotka profesionálních hasičů podniku ČD z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na železničním přejezdu mezi Popovem a Štítnou nad Vláří došlo ke srážce osobního auta zn. Š Octavia a osobního vlaku.

Osobní auto vjelo na železniční přejezd chráněný světelným výstražným zařízením v době, kdy se přiblížil osobní motorový vlak. Po nárazu bylo auto odhozeno mimo silnici i kolejiště do blízkého pole. Ve vozidle se vážně zranila spolujezdkyně na předním sedadle a další tři osoby utrpěly lehčí zranění. Vlak zastavil asi 200 metrů za přejezdem.

Po příjezdu záchranářů byli všichni čtyři mladí lidé z auta předáváni do péče zdravotníků a po prvotním ošetření byli všichni odvezeni do nemocnice k prohlídce a odborné péči. V osobním vlaku cestovalo asi deset osob a nikdo nebyl při nárazu zraněn.

Hasiči zajistili vozidlo proti případnému úniku provozních kapalin a proti vzniku požáru. Na prohlídku poškozeného vlaku přijeli drážní hasiči z Přerova. Silniční doprava nebyla po nehodě omezena. Vlaková doprava byla až do vyšetření události zastavena.

Podle informací z místa nehody chtěl mladý řidič pomoct svým kamarádům, kteří spěchali na vlakovou zastávku do Popova. Kamarádi chtěli přijet na zastávku včas, aby nezmeškali tento vlakový spoj. Pět set metrů od zastávky došlo na přejezdu k nehodě.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail