hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.2.2007

 aktuality


Rozsáhlý požár sauny v rodinném domě v Holešově

Dne 1.2.2007 v 03:58 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Holešově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem a jednotka dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v rodinném domě došlo k rozsáhlému požáru sauny.

Požár zjistil sám majitel domu, který se rozhodl neriskovat při případném pokusu o uhašení požáru, ale okamžitě zavolal na pomoc hasiče. Hasiči pronikli do hořící sauny, kterou uhasili pomocí vysokotlakého proudu vody a zabránili dalšímu šíření plamenů. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Celé spodní patro rodinného domu bylo odvětráno přetlakovou ventilací.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Majitel domu uvedl, že večer bral saunu a celou kůru ukončil kolem 22.00 hod. Krátce před čtvrtou hodinou ranní se však probudil a uvědomil si, že po opuštění sauny nevypnul elektrické topidlo. Prošel přízemí domu a když se přiblížil ke koupelně a sauně, tak ucítil kouř.

Ihned si uvědomil, že došlo k požáru, a proto na pomoc zavolal hasiče. Po jejich příjezdu byl požár uhašen. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele a přestupek byl následně vyřešen v blokovém řízení.

Při požáru došlo k výpadku elektrického proudu. Požár napáchal škodu, kterou si majitel vyčíslil na 250.000 Kč. Kromě samotné sauny byla poškozena i koupelna a část chodby. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru a uchráněné hodnoty dosáhly 2 mil. Kč.


 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail