hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

13.2.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné nehodě u Petrůvky

Dne 13.2.2007 v 15:43 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě mezi obcí Slavičín a Luhačovice.

Roztřesený hlas oznámil na linku 112, že došlo k vážné nehodě kamionu s osobním autem. Oznamovatel nedokázal přesně určit svou polohu, ale uvědomil si, že je na silnici ze Slavičína na Luhačovice.

Operační důstojník na místo vyslal jednotku profesionálních hasičů ze Slavičína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko obce Petrůvka došlo k dopravní nehodě osobního auta zn. Ford Escort a nákladní soupravy zn. DAF. Vozidla do sebe narazila ve velmi nepřehledném a zatáčkovitém úseku známého stoupání z Luhačovic na Petrůvku.

Podle svědků na místě nehody vyjížděl asi čtyřicetiletý řidič osobního auta stoupání k Petrůvce, když na jednom z horizontů a v zatáčce dostal smyk. Na mokré vozovce se osobní auto celé přetočilo a přejelo do protisměru, kde narazilo do svodidel. V tu chvíli z kopce od Petrůvky sjížděl řidič kamionu, který i přes veškerou snahu nedokázal čelnímu střetu zabránit. Pádu neovladatelného osobního vozu z příkrého svahu a do lesa zabránila, po smyku i následné nehodě, silniční svodidla.

Řidič osobního auta utrpěl zranění na hlavě, ale přesto se mu podařilo z vraku vysoukat ven rozbitým oknem svých dveří. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byl ošetřen a odvezen do nemocnice ve Zlíně k dalšímu odbornému vyšetření. Řidič tahače nebyl při nehodě zraněn.

Hasiči se postarali o zabránění dalšího úniku provozních kapalin a oba vozy zabezpečili proti případnému požáru. Uniklé oleje byly zasypány na vozovce sorbenty a později uklizeny. Do vyšetření dopravní nehody byla vozovka průjezdná pouze po jedné polovině vozovky. Doprava byla regulována kyvadlově hasiči a policisty.

Vrak osobního auta byl vytažen za pomoci traktoru a vozovka byla uklizena od střepů a úlomků částí obou vozů. Doprava byla plně obnovena až po osmnácté hodině.

Při řízení dopravy použili hasiči za zhoršených světelných podmínek nový zastavovací terč s elektrickým osvětlením.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail