hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

21.2.2007

 aktuality


Požár rekreační maringotky u Brumova - Bylnice

Dne 21.2.2007 v 18:00 hod. byli hasiči informováni o požáru chatky u Brumova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem a dvě jednotky sboru dobrovolných hasičů z Brumova a Bylnice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na kopci u sv. Anny došlo k rozsáhlému požáru rekreační maringotky.

Už při příjezdu hasičů byl vidět z dálky mohutný požár, který zachvátil kompletně celý objekt. Hasiči na místě rozvinuli vodní vedení a požár postupně lokalizovali a uhasili. I přes snahu hasičů se nepodařilo nic z chatky zachránit. Při lokalizaci požáru objevili hasiči uvnitř maringotky 5 kg tlakovou nádobu na propan-butan. Nádoba byla nejdříve hasiči ochlazována a později vytažena trhacím hákem z požářiště. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár kompletně zničil celodřevěnou maringotku, která sloužila jako rekreační chata. Šetřením na místě nemohlo být vyloučeno nedbalostní nebo úmyslné jednání neznámé osoby, a proto je případ nadále ve společném šetření hasičů i policie. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 100 tis. Kč.


ohořelé torzo rekreační maringotky

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail