hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

25.2.2007

 aktuality


Požár chatky v zahrádkářské kolonii v Holešově, část Všetuly

Dne 25.2.2007 v 00:00 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty v Holešově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Holešova s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Všetuly došlo k rozsáhlému požáru chatky.

Už při příjezdu hasičů byla značná část chaty v plamenech. Hasiči postupně rozvinuli dva proudy vody a snažili se požár rychle lokalizovat. Včasným zásahem se hasičům podařilo zabránit rozšíření požáru na blízký dřevěný altán a do okolních zahrádek. Požár byl postupně uhašen a všechny dohašovací a likvidační práce byly ukončeny až kolem druhé hodiny ranní. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo nejdříve předběžně ohledáno a další šetření bylo přesunuto na denní dobu. Požár zničil značnou část dřevěné a nově opravené chaty. Způsobená škoda byla vyčíslena na 100.000 Kč. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla závada na komínovém tělese chaty, kdy teplo prostoupilo spárami komína do dřevěných trámů střešní konstrukce. Šetření vyloučilo úmyslné nebo nedbalostní jednání.
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail