hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.3.2007

 aktuality


Požár osobního auta na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně

Dne 8.3.2007 v 17:20 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Podlesí došlo k požáru zaparkovaného osobního auta zn. Renault 5.

Už při příjezdu hasičů byla přední část vozu v plamenech a požár se začal šířit do kabiny vozu. Hasiči bleskově rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a začali s lokalizací požáru. Velitel zásahu vydal rozkaz k rozbití čelního skla auta a k uhašení plamenů v interiéru.

Zásahem se podařilo zabránit dalšímu šíření požáru a byly uchráněny další hodnoty vozu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. K otevření přední kapoty museli hasiči použít hydraulické rozpínací nůžky, aby se dostali k požáru v motorovém prostoru. Pomocí pákových nůžek pak byly i odstřiženy kontakty autobaterie, která hořela.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru předběžně ohledáno. Požár zničil motorový prostor, část karoserie i interiéru vozu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč.

aktualizováno

Dne 9.3.2007 si vyšetřovatel znovu prohlédl místo požáru a stanovil příčinu jeho vzniku. Požár způsobila technická závada na elektroinstalaci pravého předního světlometu. Odtud se požár rozšířil do okolí na hořlavé části auta.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail