hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

10.3.2007

 aktuality


Hasiči školili strojníky dobrovolných hasičů v Morkovicích-Slížanech

Dne 10.3.2007 bylo uspořádáno školení pro strojníky dobrovolných hasičů v Morkovicích-Slížanech.

Stanice profesionálních hasičů v Morkovicích–Slížanech se stala v sobotu střediskem pro odbornou přípravu strojníků jednotek sboru dobrovolných hasičů v kategoriích JPO II, III a V. Školení se účastnili strojníci ze sborů v hasebním obvodu Morkovice-Slížany.

Na programu školení pro sbory z Morkovicka bylo seznámení strojníků s platnými zákony a vyhláškami o požární ochraně, technické prostředky používané jednotkami hasičů, zdravotní příprava, ale také např. škola bezpečné jízdy.

V praktických ukázkách připravili profesionálové svým kolegům postup při vyprošťování zraněných z havarovaných aut a ukázky bezpečné manipulace i transport zraněných. Pro řidiče cisteren a obsluhy čerpadel byla důležitá i praktická výuka obsluhy zařízení na zásahových vozidlech.

Na závěr odborné přípravy byl proveden kontrolní test odborných znalostí, kterého se účastnilo všech 44 strojníků, z nichž byla i jedna strojnice!
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail