hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.3.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii osobního auta u Březůvek
mladá řidička byla katapultována s vozem do lesa

Dne 12.3.2007 v 09:30 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u obce Březůvky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Březůvky a místem Pindula došlo k havárii osobního auta zn. Kia Sephia.

Podle svědků havárie nezvládla pravděpodobně mladá řidička jízdu, a po průjezdu zatáčkou od Březůvek vyjela do protisměru a na krajnici, kde najela na hromadu zimního posypu. Hromada sypkého materiálu ji katapultovala s autem do lesa, kam dopadla asi patnáct metrů od místa, kde vyletěla ze silnice.

Vozidlo se zabořilo do měkké lesní hlíny před jedním z mohutných stromů a následně se převrátilo na střechu. Řidička při nárazu utrpěla podle lékaře otřes mozku a musela být odvezena do nemocnice vozem zdravotnické záchranné služby. Mladá žena vystoupila po havárii sama z vozu a bez cizí pomoci vyšla na silnici. V té době už další řidiči zastavili a ženě pomáhali.

Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po domluvě s policií bude vozidlo vytaženo smluvní odtahovou společností. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost kolem místa havárie.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail