hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.3.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě dvou aut v centru Zlína
nehoda zablokovala centrum města v odpolední dopravní špičce

Dne 12.3.2007 v 16:03 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v křižovatce ul. Dlouhá a Kvítková došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. BMW a VW.

Mladý řidič BMW narazil do boku druhého projíždějícího osobního auta, které jelo po ul. Dlouhá. Po nárazu se VW převrátil na střechu a zůstal v prostoru křižovatky. Oba účastníci dopravní nehody zablokovali vozy středové jízdní pruhy a výrazně zkomplikovali dopravu v centru města. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Zdravotnická záchranná služba na místě preventivně prohlédla oba řidiče s konstatováním, že došlo k lehkým šokům. Dopravní nehoda se stala u frekventovaného přechodu pro chodce, na kterém nebyl při nehodě nikdo zraněn.

Hasiči nejdříve zajistili oba vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po rychlém zadokumentování nehody policií převrátili hasiči VW zpět na kola a odtlačili ho mimo silnici. Postupně byla vozovka uvolněna ve všech jízdních pruzích a doprava v centru se pomalu rozjela ve všech směrech. Dopravní omezení trvalo asi jednu hodinu.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail