hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

13.3.2007

 aktuality


Požár v prodejně řeznictví v Uherském Brodě

Dne 13.3.2007 v 07:26 hod. byli hasiči informováni o požáru prodejny masa v Uherském Brodě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Vlčnova se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prodejně masných výrobků došlo k požáru a následnému zakouření všech prostor.

Už při příjezdu hasičů byl vidět valící se kouř z prodejny. Hasiči pronikli do zadýmených prostor v dýchacích přístrojích a postupně požár lokalizovali a dohasili. Celý prostor prodejny museli hasiči odvětrat přetlakovou ventilací. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Provozovatel uvedl, že ráno přišel k prodejně, otevřel dveře a vyvalil se na něj hustý černý kouř. Okamžitě zavolal na pomoc hasiče, kteří požár uhasili.

Požár vznikl vlivem technické závady na elektrické spirále rychlovarné konvice a dále se rozšířil na chladicí pult pro výdej zmrzliny. Přímá škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 20.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty majetku prodejny za 500 tis. Kč. Škody způsobené na znehodnocených potravinách nebyly pro potřeby hasičů zatím vyčísleny. Podle získaných informací byla varná konvice pořízena jako nová do prodejny před několika málo týdny.
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail