hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

19.3.2007

 aktuality


Požár motoru osobního auta ve Vsetíně
otec stačil s dcerou včas zastavit a vystoupit

Dne 19.3.2007 v 16:07 hod. byli hasiči informováni o požáru auta ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým vozem JEEP a jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Jiráskova došlo k požáru osobního auta zn. Peugeot 405.

Hasiči byli na místě požáru do dvou minut od výjezdu. Okamžitě bylo nataženo vodní vedení a požár byl postupně lokalizován a uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že vyjel s autem kolem šestnácté hodiny a po ujetí asi 200 metrů zpozoroval valící se kouř pod kapotou. Zastavil u krajnice, vystoupil i se svou dcerou a šel se podívat do motorového prostoru.

Po zvednutí kapoty se na něj vyvalil kouř a plameny. Ihned kapotu zavřel a čekal na příjezd hasičů. Požár poškodil motorový prostor a způsobil majiteli škodu za 5 tis. Kč. Zásahem hasičů byly uchráněny další hodnoty auta za 25 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na palivovém vedení auta.



mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail