hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.3.2007

 aktuality


Rozsáhlý požár osobního auta v garáži v Popovicích

Dne 20.3.2007 v 08:27 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v garáži v Popovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Kunovic a Vlčnova s dalšími čtyřmi vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v garáži rodinného domu došlo k rozsáhlému požáru zaparkovaného osobního auta zn. Š Octavia.

Už při příjezdu hasičů byl vidět valící se kouř z garáže. Hasiči bleskově natáhli vodní vedení a postupně pronikli dovnitř. Uvnitř byl zjištěn rozsáhlý požár auta, který se začínal nebezpečně šířit na uskladněné věci a hořlaviny v garáži. Požár byl postupně lokalizován a uhašen. Ohořelé vozidlo vytáhli hasiči z garáže a dál ochlazovali vysokotlakým proudem vody. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Majitel vozu uvedl, že nejdříve chtěl auto schovat do garáže, protože začalo sněžit. Odhrnul sníh a ze dvora najel s autem dovnitř garáže. Odešel domů a asi po deseti minutách byl upozorněn svou matkou, že z garáže jde kouř.

Běžel se podívat a po otevření vrat uviděl hustý kouř. Garáž zavřel a okénkem viděl plameny v motorovém prostoru auta. Běžel zpátky domů a zavolal na pomoc hasiče. Do jejich příjezdu se snažil požár hasit vodou ze zahradní hadice, ale jeho snaha byla marná.

Požár zničil takřka celé osobní auto a napáchal škody za 170.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření na samostatně stojící garáž u domu a uchránit tak další hodnoty za 200 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na elektroinstalaci vozu.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail