hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.3.2007

 aktuality


Dobrovolní záchranáři z Tesáku projížděli preventivně samoty
těžký sníh komplikoval pohyb na horách, obavy z úrazů

Dne 20.3.2007 se v hustém sněžení a silném větru vydali záchranáři z Tesáku k preventivním prohlídkám.

I přes nepřízeň počasí vyrazili dobrovolní záchranáři z Rescue Tesák na preventivní prohlídky kopců a tras horského terénu u Hostýna. Jejich cílem bylo nejen projít turistické a běžecké tratě, ale také zkontrolovat chaty a samoty na odlehlých místech v okolí Tesáku.

Záchranáři postupně prošli na sněžnicích nebo projeli na sněžném skútru oblast Vičanov a Hořansko, které bylo navíc úplně odříznuté od okolního světa. Místy byly až metrové návěje těžkého sněhu, silný vítr i sněžení znemožňoval pohyb a místy byla i mlha.

Preventivní akce mají v takovém nepříznivém počasí klíčový význam pro případné odhalení uvízlých osob nebo vozidel v terénu. Akce mohou zjistit i další druhy nebezpečí jako spadlé stromy přes cestu, poškozené střechy chat a domů.

Projížďky mají i informativní charakter, poznatky z nich dobrovolníci přenáší na profesionální záchranáře a na turisty, pomáhají s lokalizací mimořádných událostí, jsou připraveni zapojit se do záchranných operací apod. Aktuálně informují o počasí a podmínkách na horách.
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail