hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.4.2007

 aktuality



Rožnov pod Radhoštěm

Pomoc hasičů u vážných nehod a havárií v kraji
tragická nehoda s chodcem a nehody s motocykly

Dne 11.4.2007 vyjížděli profesionální hasiči v celém kraji k několika vážným dopravním nehodám a haváriím.

00:11hod. - Hulín
Tragická dopravní nehoda se stala jedenáct minut po půlnoci v Hulíně na Kroměřížsku, kde došlo ke střetu dodávky zn. Iveco s chodcem. Následkům těžkých zranění na místě chodec podlehl. Veškerá snaha o záchranu jeho života byla marná. Hasiči se podíleli na úklidu po dopravní nehodě.

13:17 - Vsetín
Na staré cestě ve směru k části Bobrky došlo k havárii osobního auta zn. Š Fabia. Vozidlo se převrátilo mimo vozovku na střechu a zůstalo mezi silnicí a železniční tratí. Ve voze cestovali tři lidé, kteří se z auta dostali před příjezdem záchranářů. Při havárii nedošlo k vážným zraněním. Hasiči pomohli převrátit vůz zpět na kola a vytáhnout na silnici.

14:06 - Valašské Meziříčí
Po vzájemném střetu motocyklu zn. Yamaha a dvou osobních aut se velmi vážně zranil motocyklista, který musel být ošetřen zdravotnickou záchrannou službou. S otevřenou zlomeninou nohy byl převezen do nemocnice k hospitalizaci. Hasiči na zásah nevyjížděli ze stanice, protože byli zrovna na kondičních jízdách a na místo přijeli velmi rychle. Hasiči pomohli s přenosem zraněného a se zajištěním vozů proti požárům a únikům provozních kapalin. Po nehodě pomohli s úklidem vozovky.

18:00 - Rožnov pod Radhoštěm
K těžké dopravní nehodě došlo v Rožnově pod Radhoštěm u nákupního centra Billa. Po vzájemném střetu motocyklu zn. Suzuki s osobním autem zn. Peugeot se vážně zranil mladý motocyklista. Hasiči pomohli zdravotníkům s jeho manipulací a přenesením do sanitního vozu. Vzhledem k těžkému zranění nechal lékař povolat vrtulník zdravotnické služby, který přepravil řidiče do nemocnice. Strážníci nechali vyklidit parkoviště u koupaliště k vytvoření přistávací plochy pro vrtulník. Ten přiletěl před devatenáctou hodinou a transportoval zraněného. Hasiči se na místo nehody vrátili po vyšetření a zadokumentování nehody policií, aby uklidili vozovku od střepů a uniklých provozních kapalin.

22:49 - Zašová
Hasiči z Valašského Meziříčí byli voláni k další dopravní nehodě na hlavním tahu u obce Zašová, kde se střetl motocykl zn. Yamaha s osobním autem zn. Peugeot. Hasiči pomohli s odklízením následků střetu, úklidem vozovky a se zajištěním vraků proti požáru a úniku provozních kapalin.


Valašské Meziříčí


Zašová

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail