hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.4.2007

 aktuality


Další požáry v přírodním prostředí ve Zlínském kraji
hasiči znovu vyjížděli na požářiště u Přílep

Dne 14.4.2007 ve 14:44 hod. byli hasiči informováni o požáru u lesa nedaleko Rožnova pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnova pod Radhoštěm se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár několika balíků slámy. Hasiči natáhli vodní vedení a požár slámy postupně uhasili. Zásahem se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru do okolní přírody. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena.

Dne 14.4.2007 v 16:13 hod. byli hasiči informováni o požáru louky u lesa nedaleko Držkové na Zlínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Držkové. Dobrovolní hasiči dorazili na místo jako první a okamžitě natáhli vodní vedení na louku. Zásahem se jim podařilo zabránit dalšímu šíření plamenů po suché trávě a uchránili blízký lesík před poškození. Podle dostupných informací na místě bylo zjištěno, že větve stromu zasáhly dráty elektrického vedení a následně došlo k zapálení suché trávy a porostu na louce. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena.

Dne 14.4.2007 v 17:13 hod. byli hasiči znovu požádáni o pomoc při hašení místa po lesním požáru u obce Přílepy.

Na místo byla vyslána jednotka sboru dobrovolných hasičů z Holešova s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že po ukončení dohlídky místa požáru došlo na několika místech k obnovení požáru a bylo nutné tato ohniska zlikvidovat zásahem hasičů. Na dohašení ohnisek spotřebovali hasiči dvě cisterny vody a zásah trval asi jednu hodinu. Poté byla znovu povolána jednotka sboru dobrovolných hasičů z obce Přílepy, která hlídala místo dalších 24 hod.

Dne 14.4.2007 ve 20:44 hod. byli hasiči informováni o požáru suché trávy u Slavičína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru suché trávy u silnice. Hasiči požár zlikvidovali vysokotlakým proudem vody a zabránili jeho dalšímu šíření do okolí. Způsobená škoda nebyla pro hasiče vyčíslena.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail