hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.4.2007

 aktuality


Dva požáry osobních aut na Uherskohradišťsku

Dne 16.4.2007 v 11:45 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Míkovice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru odstaveného osobního vozidla.

Hasiči natáhli k hořícímu autu v sadu za obcí vodní vedení a požár vozu uhasili. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno. Podle získaných informací od svědků a po následném šetření požáru bylo určeno, že požár auta byl založen úmyslně prozatím neznámou osobou. K dalšímu šetření byla přizvána policie a nadále se případem zabývají vyšetřovatelé. Způsobená škoda nebyla prozatím vyčíslena.

Dne 16.4.2007 ve 13:55 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Uherském Hradišti.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru osobního auta zaparkovaného u nákupního centra.

Požár osobního auta byl uhašen před příjezdem jednotky jedním práškovým ručním hasicím přístrojem. Hasiči místo požáru překontrolovali z preventivních důvodů a k zamezení případně následného vzniku požáru. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno. Řidič vozidla uvedl, že při jízdě ucítil v kabině kouř, a proto následně zastavil na parkovišti u nákupního centra. Vystoupil z vozu a šel k telefonu nahlásit požár. Mezitím si kouře z auta všimli pracovníci ostrahy prodejny a sami požár uhasili.

Přesná příčina vzniku požáru je nadále v šetření hasičů a vozidlo bude podrobeno odbornému zkoumání za přítomnosti expertů policie z Brna. Požár značně poškodil palubní desku a část interiéru i vybavení auta. Způsobená škoda byla vyčíslena předběžně na 20.000 Kč. Zásahem ostrahy byly uchráněny další hodnoty vozu za 40 tis. Kč. Případ je nadále v šetření.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail