hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.4.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké havárii auta u Kroměříže

Dne 22.4.2007 v 15:23 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Kroměříže.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko obce Bílany došlo na hlavním silničním tahu I/47 k havárii osobního auta zn. Honda Civic.

Podle svědků havárie nezvládl mladý řidič předjíždění kamionu a při rychlém zařazení zpět do jízdního pruhu se dostal mimo silnici. Havaroval do příkopu, kde se vůz převrátil přes střechu na pole a zpět na kola. Ve voze cestovaly celkem čtyři osoby.

Hasiči přijeli na místo jako první. Řidič utrpěl těžké zranění ruky, nemohl se z vraku auta dostat ven a zůstal na sedadle pod zdemolovanou střechou. Hasiči mu nejdříve poskytli první předlékařskou pomoc. Za použití speciální hydraulické techniky odstřihli hasiči zničenou střechu a zraněného vytáhli ven. Ostatní pasažéři z auta utrpěli jen lehčí povrchová zranění a z vozu se dostali před příjezdem záchranářů.

Zraněný řidič byl okamžitě předán do péče zdravotnické záchranné služby. Hasiči pomohli s jeho transportem do sanitního vozu a po prvotním ošetření byl převezen do nemocnice k hospitalizaci a další nezbytné péči. Vrak vozu zajistili hasiči proti případnému vzniku požáru a úniku provozních kapalin.
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail