hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

24.4.2007

 aktuality


Hasiči cvičí se speciálním separátorem ropných látek
zařízení na řešení velkých ropných havárií


V rámci odborného výcviku prochází všechny tři směny hasičů ve Zlíně školením na použití speciálního separátoru ropných látek.

Toto speciální mobilní zařízení je určeno pro zásahy po masivním úniku ropných látek na vodní plochu, protože dokáže výkonně odčerpat silnou vrstvu uniklých prostředků.

Celé zařízení označené REO 100 se přepravuje na vlastním přívěsném vozíku a obsahuje speciální olejový sběrač, čerpadlo, vlastní elektrocentrálu, hadice, filtry, sběrné nádoby a další nezbytné příslušenství.

Odborným školitelem se stal přímo zaměstnanec firmy výrobce, který podrobně hasiče seznámil s obsluhou a všemi funkcemi zařízení. Hasiči prošli teoretickým i praktickým výcvikem s obsluhou zařízení.

Tento typ separátoru ropných látek je určen pro skutečně velké ropné havárie. HZS Zlínského kraje má separátor k užívání zhruba rok, ale prozatím nebyl do žádné akce nasazen. Pro Zlínský kraj bylo pořízeno jedno kompletní zařízení, které je připraveno k výjezdu ve Zlíně, jako součást tzv. opěrného bodu pro řešení mimořádných havárií.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail