hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

26.4.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě u obce Lutonina
střet dvou osobních a jednoho nákladního auta

Dne 26.4.2007 ve 18:31 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Lutonina.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Lutonina a Jasenná došlo k vážné dopravní nehodě osobních aut zn. Š Fabia, Ford Fiesta a nákladního auta zn. Man.

Podle svědků nehody došlo nejdříve ke střetu dvou osobních aut a následně do nich narazilo auto nákladní. První osobní auto skončilo na poli, kde se převrátilo na střechu. Druhé osobní auto havarovalo svou zadní částí do příkopu. Nákladní vůz zůstal s poškozenou nápravou a řízením na silnici a blokoval jeden jízdní pruh.

Ve škodovce cestovaly dvě osoby, které se z převráceného vraku dostaly ven bez cizí pomoci. Řidič i jeho spolujezdkyně byli připoutáni bezpečnostním pásem, a proto utrpěli jen lehká zranění, která byla ošetřena na místě ve vozidle zdravotnické záchranné služby. Lékař nakonec prohlédl i jednoho muže z druhého osobního auta, který si stěžoval na bolest.

Hasiči zajistili všechny vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Převrácený vůz zn. Škoda přetočili hasiči zpět na kola a po vyšetření pomohli s úklidem po nehodě. Po dobu vyšetřování dopravní nehody policií byla silnice uzavřena asi na 30 minut. V obou směrech se tvořily kolony čekajících řidičů na hlavním tahu I/69 z Vizovic na Vsetín.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail