hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

28.4.2007

 aktuality


14. slavnostní hasičská pouť na Svatém Hostýně

Dne 28.4.2007 se na Svatém Hostýně uskutečnila 14. hasičská pouť. Slavnostní mši celebroval, stejně jako v loňském roce, olomoucký arcibiskup a moravský metropolita Jan Graubner.

Na setkání organizované jednotkami dobrovolných hasičů se z celé republiky sjelo na dva tisíce registrovaných členů, kteří přivezli šestašedesát sborových praporů a zástav. Nové prapory byly posvěceny po slavnostní mši, stejně jako i několik soch sv. Floriána. Pouti se jako hosté účastnili i dobrovolní hasiči z Chorvatska.

Akci přišlo podpořit na dalších tři tisíce návštěvníků, včetně vrcholných představitelů jednotek sborů dobrovolných hasičů Zlínského kraje. Jako host přijal pozvání také místopředseda vlády Jiří Čunek, který shromážděným poděkoval za obětavou a nezištnou pomoc a práci v dobrovolných hasičských sborech. Při pouti se uskutečnil slavnostní nástup v kostele, následovalo uvítání arcibiskupem a slavnostní mše.

Slavnostní zahajovací průvod praporečníků byl letos opět velkou atrakcí, zvláště po jeho loňském zrušení kvůli vydatnému dešti.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail