hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.5.2007

 aktuality


Tragické úmrtí muže při malém bytovém požáru ve Zlíně
znovu se potvrdila slova hasičů o nebezpečí malých požárů

Dne 8.5.2007 byli hasiči v odpoledních hodinách požádáni policií o výjezd vyšetřovatele ke zjištěnému požáru a tragédii ve Zlíně.

Na místo vyjel pouze vyšetřovatel hasičů, který na místě zjistil, že v jednom z přízemních bytů na sídlišti Jižní Svahy došlo k malému požáru a úmrtí jednašedesátiletého muže.

Další vyšetřování na místě ukázalo, že požár vznikl pravděpodobně už v sobotu po poledni, kdy sousedé cítili kouř, ale nikdo nepřivolal pomoc hasičů nebo jiných záchranných složek.

Požár vznikl v prostoru u kuchyňské linky, vyprodukoval nebezpečný kouř, který ale zůstal v bytě. Po spotřebování vzdušného kyslíku se požár sám uhasil a dál se nerozšířil. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření.

V letošním roce jde už o třetí tragický případ úmrtí při požáru. Dne 13.1.2007 v Kroměříži zemřela seniorka při požáru odpadu naskládaného v domě a dne 7.4.2007 v Hovězí zemřel senior v domku po požáru způsobeném od nedopalku cigarety.

Tento případ jen znovu potvrzuje slova hasičů a jejich varování, že malé, a pro okolí neviditelné, požáry jsou nejvíc nebezpečné. U těchto požárů také zaznamenáváme každoročně nejvíce zraněných. Poslední případy ze Zlína byly zveřejněny dne 28.4.2007.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail