hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.5.2007

 aktuality


Vyšetřovatel HZS Zlínského kraje uzavřel analýzu požárů interiérů vozů Renault Scénic

V měsíci dubnu se vyšetřovatel hasičů HZS Zlínského kraje zabýval otázkou požárů osobních automobilů zn. Renault Scénic, které vznikly v interiéru vozu, dále se nerozšířily a poškodily pouze částečně dveře a palubní desku. Požáry se odehrály bez přítomnosti majitelů a bez účasti jednotek hasičů.

Vše odstartovaly dva totožné případy požárů ve Zlínském kraji, o kterých jsme informovali - zde. Vyšetřovatel požádal o spolupráci veřejnost, aby se podařilo zmapovat případné další podobné případy. Od samého začátku jsme spolupracovali se zástupci společnosti Renault ČR, kteří měli na výsledcích také eminentní zájem.

V průběhu měsíce se hasičům přihlásilo několik občanů, kteří většinou požáry v minulosti nehlásili a vozy si nechali opravit mimo autorizované servisy. Tím není možné vozidla odborně prohlédnout a přesně se vyjádřit k samotné příčině vzniku požáru.

Z tohoto důvodu vyšetřovatel hasičů a zástupci společnosti Renault ČR žádají uživatele těchto typů osobních aut zn. Renault Scénic, aby v případě zjištěného požáru neprodleně kontaktovali jak hasiče, tak i zástupce Renault ČR, případně jejich autorizované servisy.

Získané poznatky z hlášených případů budou postoupeny i společnosti Renault ČR.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail