hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

10.5.2007

 aktuality


Požár bývalé stodoly u Rožnova pod Radhoštěm
vyšetřovatel nevyloučil nedbalost nebo úmysl neznámé osoby

Dne 10.5.2007 v 16:11 hod. byli hasiči informováni o požáru stodoly u Rožnova pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnova pod Radhoštěm se dvěma cisternami, jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí také se dvěma cisternami a jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Zašové a Hutiska-Solance. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru bývalé stodoly v části Uhliska.

Už při příjezdu hasičů byl vidět větší požár, který zachvátil především střechu a uskladněný materiál. Hasiči natáhli několik proudů vody a snažili se požár rychle lokalizovat před dalším rozšířením. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že bývalá stodola byla používána jako sklad stavebního materiálu a náhradních dílů. Přilehlý objekt kravína využívali rodinní příslušníci majitele jako prostor pro tvoření soch z písku. Největší škoda vznikla na konstrukci a krytině střechy, která byla vyčíselna na 200.000 Kč. Další škoda za 30 tis. byla vyčíslena na uskladněném materiálu.

Pravděpodobnou příčinou vzniku pořáru mohla být nedbalost nebo úmysl neznámé osoby, které se zde volně scházely. Případ je i nadále v šetření hasičů a policie.

Dne 10.5.2007 ve 21:55 vyjížděli hasiči znovu na místo odpoledního požáru, kde se rozhořely zbytky skrytých ohnisek požáru. Po hodině likvidačních prací byl zásah ukončen.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail