hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

18.5.2007

 aktuality


Výbuch nahromaděného plynu ve sklepě garáže zranil muže v Mařaticích
zraněného muže vytáhli z garáže sousedé

Dne 18.5.2006 v 15:12 hod. byli hasiči informováni policií o výbuchu plynu v garáži v Uherském Hradišti, Mařaticích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve sklepní místnosti pod jednou z garáží v řadové zástavbě došlo k výbuchu nahromaděného plynu.

Při výbuchu plynu došlo ke zranění muže, který byl ven vytažen sousedy z protějších rodinných domů. Muž utrpěl zranění a popáleniny od horkých plynů při samotném výbuchu. Následně byl odvezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice k hospitalizaci.

Hasiči garáž i malou sklepní místnost pod garáží prohledali a nelezli dvě tlakové nádoby na 2 kg propan-butanu. Ty sloužily jako plynový vařič. Nádoby byly hasiči vyneseny ven a ochlazovány. Hasiči také změřili koncentrace plynu uvnitř místností, ale žádné hrozící nebezpečí už nebylo zjištěno.

Na místo vyjel vyšetřovatel hasičů z Uherského Hradiště, který si místo výbuchu prohlédl. Jako nejpravděpodobnější příčinu jeho vzniku určil explozi uniklého a nahromaděného plynu v malé sklepní místnosti pod garáží. Po výbuchu nedošlo k požáru a způsobené škody nejsou nijak vysoké. Případem se zabývá policie. Samotná garáž byla využívána jako sklad a dílna. V době výbuchu zde byl umístěn pouze malý motocykl.
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail