hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.5.2007

 aktuality


Vděčnost zachráněných dojímá i zkušené záchranáře
poděkování je největší motivací

Dne 25.5.2007 se na stanici profesionálních hasičů ve Valašském Meziříčí dostavila žena se speciálním dortem.

Silně dojatá žena byla i se svým manželem uvedena do kanceláře ředitele Územního odboru Vsetín ve Valašském Meziříčí, kde sdělila poděkování za záchranu svého života po těžké dopravní nehodě.

Celá událost se stala dne 11.10.2005 krátce po šesté hodině ráno. U obce Lhotka nad Bečvou došlo k těžké dopravní nehodě mezi vozidlem Š 105 a vozem Mitsubishi Pajero. Po vzájemném střetu zůstala těžce zraněná žena zaklíněná ve své škodovce a bez pomoci odborníků by se ven nedostala.

Jednotka sloužících hasičů ze směny "A" vyrazila z Valašského Meziříčí s rychlým zásahovým vozem Jeep a jednou cisternou. Hasiči přijeli na místo za sedm minut a okamžitě se pustili do vyprošťovacích prací zraněné řidičky. Do příjezdu zdravotnické záchranné služby zajišťovali hasiči u ženy i základní životní funkce a byl nasazen krční límec k ochraně páteře. Řidič z druhého vozu nebyl zraněn.

Na vyproštění museli hasiči použít i druhou hydraulickou soupravu ze zásahové cisterny a po společném zásahu osádek dvou výjezdových vozů byla konečně žena vysvobozena ze sevření vraku. Ihned byla předána do péče zdravotníků a odvezena do nemocnice. Hasiči později pomohli s úklidem vozovky, s odstraněním vyteklých provozních kapalin a s úklidem vraků aut.

Ředitel ÚO Vsetín plk. Ing. Zdeněk Hub si dojemný příběh i poděkování vyslechl a za zasahující hasiče převzal speciální dort ve tvaru hasičského auta. Dort osobně předal hasičům v neděli dne 27.5.2007, kdy směna "A" nastoupila ke svým povinnostem.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail