hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

28.5.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po další tragické dopravní nehodě u Uherského Brodu
během čtyřiadvaceti hodin další smutná událost

Dne 28.5.2007 ve 14:37 hod. byli hasiči požádáni pomoc po těžké havárii osobního auta u Uherského Brodu.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Uherského Brodu a Luhačovic se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Uherským Brodem, částí Újezdec a obcí Polichno, došlo k tragické havárii osobního auta zn. Opel Astra Combi.

Řidič po průjezdu zatáčkou a smyku vyletěl ze silnice, kde bočně narazil do kmene vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě došlo ke smrtelnému zranění řidiče, kterého nezachránil ani speciální aktivovaný boční airbag vozu. Osmačtyřicetiletý muž svým zraněním na místě podlehl a nebylo v silách záchranářů přivést ho zpět k životu.

Zranění utrpěli i jeho dva spolujezdci na předním a zadním sedadle. Hasiči je museli z vraku auta vystříhat speciální hydraulickou technikou. Po odstřižení sloupků a odstranění dveří byli oba zranění vytaženi ven a předáni do péče zdravotnické záchranné služby. Ta je po prvotním ošetření na místě odvezla do nemocnic v Uherském Hradišti a Zlíně.

Po zadokumentování dopravní nehody policií museli hasiči z vozu náročně vystříhat tělo mrtvého řidiče, který zůstal zaklíněn. Hasiči nejdříve odstřihli střechu auta a následovalo postupné rozpínání a rozstřihávání zdemolovaného boku vozu. Asi po patnácti minutách bylo tělo uvolněno a vytaženo ven.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla silnice mezi Uherským Brodem a Luhačovicemi zcela uzavřena pro veškerou dopravu. Kyvadlově se ji podařilo uvolnit asi po devadesáti minutách. Na obou stranách se tvořily kolony vozidel hromadné přepravy osob, která tou dobou nahrazovala i železniční přepravu, a také kamionů. Provoz byl plně obnoven až po sedmnácté hodině.

Hasiči pomohli s vytažení vraku vozu zpět na silnici a na odtahový vůz. Vrak byl zajištěn proti případnému vzniku požáru a úniku provozních kapalin.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail