hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.6.2007

 aktuality


Dětský den na stanici v Kroměříži - IV. ročník skvělé akce
tradiční malování na zdi stanice hasičů

Dne 1.6.2007 proběhlo v odpoledních hodinách u hasičů v Kroměříži tradiční "malování po stanici".

Na dvacet dětí z místního dětského domova přijalo pozvání ředitele kroměřížských hasičů Ing. Vladimíra Pitnera ke čtvrtému ročníku "malování po stanici".

Hasiči dali v roce 2004 dětem k dispozici čtyřicetimetrovou stěnu v domnění, že vydrží dětem na malování několik let. Děti však výzvu přijaly s neočekávanou vervou a celou ji pomalovaly hned v prvním roce. V každém dalším ročníku museli hasiči celou stěnu přemalovat na bílo a vytvořit tak dětem nové "plátno".

Ani letos děti nezklamaly a během odpoledne zvládly stěnu pomalovat nejrůznějšími motivy s hasičskou tématikou. Během malování si ještě dokázaly zpestřit chvíle při hrách, soutěžích a hasičských dovednostech. Součástí dne byla samozřejmě také prohlídka stanice, vybavení a techniky hasičů.

Letošní rok byl zpestřen hned několika novinkami. Děti si připravily báječné taneční, pěvecké i hudební vystoupení a naprosto tak šokovaly sloužící hasiče i personál. To však nebylo všechno. Děti, které se pustily do malování zdi, pojaly plátno jako časový motiv zásahu. Tedy přesněji malíři na stěnu vystihli vše od nahlášení události na tísňovou linku, výjezdu hasičů i techniky, až po samotný zásah na místě požáru.

Za novou jednoroční výzdobu hasičské stanice v Kroměříži znovu dětem děkujeme a věříme, že příští rok přijdou malovat znovu.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail