hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.6.2007

 aktuality


Silná průtrž mračen zasáhla Uherskohradišťsko
hasiči čerpali vodu znovu na řadě míst

Dne 6.6.2007 se přehnala silná průtrž mračen v okolí Uherského Hradiště.

Od 14:45 hod. do 15:15 hod. byli hasiči opakovaně požádáni o pomoc při odstranění následků vydatných dešťů v Uherském Hradišti, Kunovicích, Kostelanech nad Moravou a Uherském Brodě. Později se k tomu přidaly i další výjezdy a celkem profesionální i dobrovolní hasiči zasahovali na Uherskohradišťsku na deseti místech.

V jednom případě došlo k zaplavení silničního podjezdu k nemocnici v Uherském Hradišti, kde uvízla tři osobní auta. Hasiči vozy pomohli vytáhnout ven a uvolnit komunikaci. V době zablokování vozovky se vytvořila kolona čekajících aut.

Kvanta vody zaplavila také průjezd na hlavním silničním tahu z Uherského Hradiště na Kunovice, což vytvořilo dokonalou dopravní zácpu. Ve stojící dopravě uvízli také hasiči, kteří spěchali na zásah do Kunovic, kde byl hlášen únik plynu z poškozené přípojky. Jednotka si musela najít náhradní objízdnou trasu.

V Kunovicích došlo vlivem deště k uvolnění a pádu starého domovního štítu na plynovou přípojku před domem. Štít zasáhl také motocykl a osobní auto. Plynová přípojka byla poškozena a na místo musela vyjet pohotovostní plynárenská služba. Plynaři také uvízli v zastavené dopravě do Kunovic a jejich příjezd se zpozdil. Plynová přípojka byla odstavena z provozu.

Hasiči čerpali vodu z řady domů, kdy šlo především o čerpání ze sklepů, kotelen a garáží. U žádného případu nebylo hlášeno zranění osob.

Zlínský kraj

Hasiči vyjížděli na pomoc při čerpání vody ze sklepa domu v Luhačovicích a později uvolňovali kanalizační vpustě k odtoku vody ze silnic.

Ve Zlíně vyjížděli hasiči na pomoc při odstranění mohutného stromu, jehož jedna polovina spadla na dvě zaparkovaná auta. Událost se stala u sportovní haly a strom po pádu zablokoval vozovku. Hasiči ze dvou výjezdů strom postupně rozřezali a silnici uvolnili. Oba vozy byly jen lehce poškozeny od větví.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail